Bessensap 2017

Vrijdag 16 juni was het zover: Bessensap 2017, georganiseerd door NWO en de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie Nederland (VWN). Zo’n 400 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoetten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis uit te wisselen over recente ontwikkelingen in de wetenschap en wetenschapscommunicatie. Naast een divers programma met plenaire sessies en workshops, maakten NWO-voorzitter Stan Gielen ook bekend wie de NWO-Spinozapremie 2017 hebben ontvangen.

 
foto1.jpg

Programma

Bessensap biedt een programma vol nieuwswaardige onderzoeksresultaten en een blik op de laatste ontwikkelingen in de wetenschapscommunicatie. Hét evenement om je kennis op tal van terreinen bij te werken.

 
foto4.jpg

Dagvoorzitter

Ze was hoofdredacteur van KIJK en Know How en later van vrouwenmerk VIVA. Met Vivianne Bendermacher als dagvoorzitter verlaat je Bessensap 2017 met een tomeloze energie in een staat van ‘toekomsteuforie’.

foto2.jpg

Afgewezen voorstellen

Helaas ontbrak het tijdens Bessensap aan tijd om alle voorstellen te laten zien. Maar die zijn natuurlijk niet minder interessant. Bekijk de niet-geselecteerde voorstellen.
 

 
foto5.jpg

Spinozabekendmaking

Dit jaar reikte NWO-voorzitter Stan Gielen de NWO-Spinozapremie voor de 23e keer uit aan Eveline Crone, Albert Heck, Michel Orrit en Alexander van Oudenaarden. Bekijk de video

 

Bessensap ontleent zijn naam aan een gedicht van Daan Zonderland (1909-1977): 

Er was eens een professor
Die at betonnen pap
Dat deed hij niet uit honger
Maar voor de wetenschap
Zijn vrouw stond luid te huilen
En riep bij ied're hap: 
'Ach, Hendrik neem tenminste
Een beetje bessensap.'

(De blikken fluit, Utrecht 1948)